KIŠA ZA 1. MAJ

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji nas očekuju letnje temperature. Kako navode meteorolozi, vreme će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo. Nažalost, u većini gradova će padati kiša za 1. maj. U Srbiji kao i u Evropi u narednih pet dana očekuje se pravo letnje vreme jer će temperature biti više od prosečnih za ovo doba godine kako prognozira „Sever veder Jurop“ (SWE). „Leto je skoro stiglo! Izvadite letnju odeću“, poručuju meteorolozi koji su objavili i animaciju kako će se kretati temperature u narednih deset dana. Oni navode da će u aprilu biti toplo kao u julu.

VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA APRILA 2018.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.7ºC u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće i dalje iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 44 mm.

VREMENSKA PROGNOZA ZA PRVI MAJ 

Nažalost, u većini gradova će padati kiša za vreme Prvomajskih praznika.

Pljusak se očekuje u sledećim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Užicu, Novom Pazaru, Negotinu, Vršcu, Kikindi, Zaječaru, Pirotu, Požarevcu, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Leskovcu, Smederevu, Vranju, Nišu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Prištini, Jagodini, kao i na planinama Zlatiboru i Kopaoniku.

U Šabcu, Loznici, Kraljevu, Kruševcu, Čačku i Kragujevcu 1. maja se očekuje delimično oblačno vreme, sa povremenom kišom.