KARAVAN “DIGITALNA EKSPEDICIJA” U KRUŠEVCU

Kruševac je danas i sutra domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija” koji je pokrenut sa ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

Razvoj tehnologije promenio je našu realnost zauvek. Činjenica je da su različite vrste tehnologija svuda oko nas i da one čine značajan deo naše stvarnosti, od koje je teško pobeći. Još značajnije je imati na umu da kada se koriste mudro, tehnologije predstavljaju značajnu podršku našim životima u mnogim aspektima. Kada govorimo o digitalnom svetu, kao da zaboravljamo svu njegovu kompleksnost, jer pored inovativnih prilika i praktičnosti u mnogim apsektima, onlajn prostor često ume da bude velika nepoznanica. Ovo je prilika da se putem interaktivnog programa sa najaktuelnijim predavačima iz ove oblasti, kroz diskusije i razgovore sa domaćim influenserima, upoznate sa novim praksama i trendovima digitalnog sveta.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.