JOŠ JEDNA SMRT U SRBIJI OD VIRUSA COVID-19

Uprkos višednevnoj intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) danas popodne je preminuo pacijent (62) iz Kikinde inficiran korona virusom saopštila je ova medicinska ustanova. Reč je, kako sa navodi o pacijentu koji je, pored infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti.

 

Ovo je zvanično osmi smrtni slučaj u Srbiji čiji je uzrok covid-19, jer za muškarca koji je preminuo u Šapcu još uvek nema potvrde na prisustvo korona virusa u organizmu.

 

Istovremeno, u toku dana je, posle neophodnog perioda lečenja u toj ustanovi, jedan pacijent u opštem dobrom stanju, otpušten na kućno lečenje koje podrazumeva striktno sprovođenje mera izolacije i lekarski nadzor od strane infektologa. Na Klinici za infektivne bolesti KCV se danas leči 18 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19. Od tog broja, četiri se nalaze na mehaničkoj ventilaciji koju zehteva njihovo opšte zdravstveno stanje.

 

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i 188 negativno na novi korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Izvor: novosti.rs / jefimija.tv