MUŠKARAC (73) IZ PARAĆINA, PRVA ŽRTVA U POMORAVLJU

Prva žrtva koronavirusa u Paraćinu. Naime, danas je preminulo jedno lice koje je proteklih dana bilo testirano i pozitivno na korona virus, reč je o muškarcu, rođenom 1947. godine iz mesta Davidovac, kod Paraćina. S obzirom da je vest o smrti muškarca iz Paraćina stigla tokom redovne konferencije za medije  na kojoj su objavljeni najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom u Srbiji, preminuli Paraćinac bi mogao da bude 14. žrtva korone u Srbiji.

 

U Srbiji su zabeležena još tri smrtna slučaja izazvana virusom korona, tako da je sada ukupan broj preminulih 13, saopšteno je na redovnoj konferenciji za javnost. „Od poslednjeg izveštavanja desila su se tri smrtna ishoda, u KC Vojvodine pacijent rođen 1958. godine koji je bolovao od hipertenzije, gojaznosti i bubrega, U KBC “Dr Dragiša Mišović”, dve žene, rođene 1938. i 1934. godine, koje su obe imale hronična oboljenja“ izjavila je dr Darija Kisić Tepavčević.

Prema najnovijim podacima, ukupno je 741 zaražen pacijent, a trenutno se 55 njih nalazi na respiratoru, saopštila je dr Darija Kisić Tepavčević. Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević reka je da trenutno u Srbiji u poslednja 24 sata registrovano 82 slučaja. „Još tri smrtna slučaja, jedan pacijent preminuo je u KBC Vojvodina, u KBC Dragiša Mišović preminule su dve žene, i obe su imala hronična oboljenja. Ukupan broj smrtnih ishdoda do sada je 13“, rekla je ona.

Kaže da je ukupno 55 osoba je na respritatorima. „Broj oblelih je pokazatalj je kakve smo preventivne mere sprovodili u prethodnih pet do sedam dana. Naše aktivnosti ovih dana će se pokazati narednih dana. Ključ je u nama i moramo da ozbiljno shvatimo koliko svaki pojedinac ima važnu ulogu“, rekla je Kisić Tepačević.