IZVOD IZ ZAPISNIKA SA 8. SEDNICE STRUČNO OPERATIVNOG TIMA ZA POPLAVE, ZAŠTITU I SPASAVANJE

Na osnovu člana 28 Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Kruševca („Službeni list grada Kruševca“ br.15/20) i člana 19 Poslovnika o radu Gradskog štaba za vanredne situacije Kruševac, doneti su sledeći zaključci:

1. Usvaja se Izveštaj o hitno preduzetim merama na sanaciji nastale štete i uspostavljanje kritične infrastrukture, (JKP Kruševac, JKP „Vodovod“ Kruševac, JKP Toplana Kruševac, AD Kruševac Put-za državne puteve)
2. Nastavak obilaska terena i izveštavanja prema prioritetima, koordinacija gradskih i državnih organa, službi i izvođača radova.
3. Nalaže se Odeljenju komunalne milicije i Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Kruševca da hitno pristupe sankcionisanju fizičkih, pravnih lica i privrednih subjekata koji ometaju slobodan oprotok vode kroz kanale, propuste i drugu vodnu infrastrukturu.
4. Između dve sednice Štaba izvedeni su radovi prema predhodnim izveštajima: JKP Toplana Kruševac – izvodi radove na vodotokovima u naseljenim mestima Jablanica i Parunovac, JKP Kruševac- izvodi radove u naseljenim mestima Vitanovac, Majdevo, Šanac, Petina, Šokolj, a uklanjanje rastinja iz vodotokova Garski potok i Trmčarska reka, JKP „Vodovod“ Kruševac- Gornji Stepoš, Makrešane, Mrzenica, Ljubava, Konjuh, Lomnica, Vratare, a u naseljenim mestima Bukovica, Petina i Kaonik vrše dostavu stacionarnih rezervoara sa pijaćom vodom, nastavljaju se radovi na uspostavljanju vodosnabdevanja u naseljenom mestu Bukovica.
5. Predstavnicima Behtel Enke dat je zahtev da povećaju i održavaju prohodnost svih vodotokova II reda koji se ukrštaju sa trasom budućeg auto-puta. Nastaviti sa koordinacijom Behtel Enke i nadležnih inspekcijskih službi.
6. Upravljaču na državnim putevima ostaje zahtev za nastavak radova na saniranju posledica nevremena na mreži državnih puteva. (Jastrebački put, put Jasika- Velika Drenova, put Kruševac-Kaonik-Ribarska banja, i državni put Kruševac-Kaonik-Đunis)
7. Vatrogasno spasilačka jedinica Kruševac, SVS MUP-a Srbije, je nastavila sa crpljenjem vode iz objekata po prioritetu, između dve sednice je izvršeno 17 intervencija.
8. Preporučuje se građanima da prate obaveštenja i upustva nadležnih službi.

Kontakt telefoni:
Vatrogasno spasilačka jedinica – 193,
Komunalna milicija – 065/242-8295