IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 30.05.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca nije bilo padavina, a nije zabeleženo ni dejstvo protivgradne odbrane. Stanje zaliha raketa za teritoriju grada Kruševca je ukupno 1338.

IMUNIZACIJA: Kolektivna imunizacija lica u Hali sportova Kruševac danas se sprovodi do 20 časova.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 29.05.2021. godine izvršilo ukupno 19 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane su na gašenju jednog požara na putničkom motornom vozilu. Prilikom navedene intervencije, angažovana su dva vatrogasca-spasioca i jedno vatrogasno vozilo sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

Pronalaženje EOR-a: Dana 29.05.2021. godine, u naseljenom mestu Čitluk, teritorija grada Kruševca, pronađeno je telo ručne bombe M75 (jedan komad). Upaljač bombe je korodirao i na bombi nedostaje limena kašika. EOR je pronađen na njivi koja se nalazi iznad kućnog placa. Sredstvo se nalazi na mestu pronalaženja, obeleženo je policijskom trakom i obezbeđuju ga pripadnici policije.

JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“: Bez planskih isključenja.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -80, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 112, redovna 280, vanredna 400