IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 18.06.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca nije bilo padavina i nije zabeleženo dejstvo protivgradne odbrane.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 17.06.2021.godine izvršilo ukupno 44 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju jednog požara kuće (ugašen pre dolaska VSJ), u kome je jedno lice smrtno stadalo i jednog požara u trafo-stanici i sitnog rastinja oko iste. Pored navedenih intervencija, ekipe VSJ bile su angažovane i na jednoj tehničkoj intervenciji u saobraćaju u kojoj su tri lica povređena. Prilikom navedenih intervencija, angažovana su devet vatrogasaca-spasilaca i četiri vatrogasna vozila sa opremom.

Požari i eksplozije – stradalo jedno lice: U 16.16 časova, došlo je do požara u kući u selu Brezovica, opština Trstenik. Požarom je zahvaćena soba, površine 12 m2. Na intervenciju su upućena 3 vatrogasca-spasilaca sa jednim vatrogasnim vozilom i opremom. Požar je ugašen pre stizanja ekipe VSJ. U nastalom požaru smrtno je stradalo jedno lice, Ružica Milovanović, koja je živela sama u kući. Ekipa VSJ izvršila je kontrolu mesta požara i završila intervenciju u 18.00 časova.

Tehnička intervencija u saobraćaju – povređena tri lica: U 20.40 časova, došlo je do saobraćajnog udesa dva putnička motorna vozila, u ul. Ratka Pešića bb, u Kruševcu. Intervenisala je VSJ Kruševac, pet vatrogasaca-spasilaca sa dva vatrogasna vozila i opremom. U ovom saobraćajnom udesu, povređena su tri lica, koja su kolima Hitne pomoći odvezena u Opštu bolnicu Kruševac radi ukazivanja pomoći. Ekipa VSJ Kruševac izvršila je izvlačenje jednog povređenog lica iz vozila i intervenciju završila u 21.05 časova.

JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“: Zbog radova na ispiranju dela vodovodne mreže postoji mogućnost da u ulici Gavrila Principa dođe do slabijeg pritiska vode u toku dana 18.06.2021. godine.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA – RHMZ (do 25.06.2021.god.): Promenljivo oblačno, toplo, u subotu i ponedeljak iznad većeg dela i nestabilno a u nedelju u brdsko-planinskim predelima, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem perioda sunčano i veoma toplo.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -111, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 95, redovna 280, vanredna 400