IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 10.03.2021.

U protekla 24 sata na teritoriji grada Kruševca ukupno je palo 20 l/m2 padavina. Visina snežnog pokrivača je 8cm.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 09.03.2021.god., izvršilo ukupno 238 nadzora u vezi sa sprovođenjem
protivepidemijskih mera i izdat je 1 prekršajni nalog za nepoštovanje mera lične zaštite.

ZIMSKA SLUŽBA: stepen angažovanja je 25 posto.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO-SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju 3 požara na objektima (napuštena stara kuća, magacin strugare, strujomer i sklopka), 2 požara na putničkim motornim vozilima, 1 požara smeća na divljoj deponiji i 2 požara na otvorenom prostoru. Prilikom navedenih intervencija angažovano je 28 vatrogasaca-spasilaca i 13 vatrogasnih vozila sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

Požari i eksplozije: U 01.45 noćas, u naseljenom mestu Jablanica, teritorija grada Kruševca došlo je do požara na magacinskom objektu strugare površine od oko 100m2. Intervenisala je VSJ Kruševac 7 vatrogasaca-spasilaca i 3 vatrogasna vozila sa opremom. Požar je likvidiran u 06.30. Uviđajem lica mesta, ustanovljeno je da je u požaru izgorelo oko 20m3 drvene građe, 2 banseka, brenta, ventilator za piljevinu i 2 kratilice. Požarom je pričinjena znatna materijalna šteta. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

JKP“VODOVOD-KRUŠEVAC“: Nema najavljenih isključenja.

JKP“GRADSKA-TOPLANA“ KRUŠEVAC: Prema izveštaju operatera, snabdevanje toplotnom energijom je stabilno.

JUGOPREVOZ KRUŠEVAC AD: Prema izveštaju dispečera u gradskom i prigradskom saobraćaju, svi putni pravci su prohodni, prevoz putnika se odvija bez većih problema.

ED KRUŠEVAC: Prema informacijama dispečera operativnog centra, usled kvara na mreži, koja je najverovatnije prouzrukovana snežnim padavinama, došlo je do prekida snabdevanja električnom energiojom u reonu naseljenih mesta Veliki Kupci i Sebečevca. Dežurne ekipe su na terenu i rade na utvrživanju i otkalnjanju kvara. Stabilizacia snabdevanja se očekuje u najkraćem mogućem roku.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -71, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 111, redovna 280, vanredna 400
RASINA: RAVNI: 48

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.