I DALJE VEOMA TOPLO VREME

U petak u Srbiji malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima i toplo, a dnevna temperatura par stepeni niža u odnosu na vrlo topli četvrtak. Ujutru je na severoistoku moguća kratkotrajna kiša, sredinom dana sunčano, a popodne razvoj oblaka može ponegde usloviti ređu pojavu lokalnih pljuskova. Vetar slab promenljivog pravca, pre podne južni i jugoistočni, a popodne zapadnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 16°C, a maksimalna od 22°C na severu Vojvodine do 27°C na jugozapadu i jugu Srbije.

U petak u Kruševcu pretežno sunčano i vrlo toplo za ovo doba godione uz malo oblaka. Vetar slab južnih pravca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 26°C.

Toplo vreme u Srbiji se nastavlja. Za vikend preovlađujuće sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine uz dnevni loklani razvoj oblaka. U nedelju sa nešto više oblaka popodne na jugozapadu Srbije. Početkom iduće sedmice nestabilnije sa malo većom šansom za pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova uz malu količinu padavina i manji pad temperature od utorka.