HUMANITARNA AKCIJA KOMPANIJE LIDL I CRVENOG KRSTA

Krajem novembra počela je humanitarna akcija „Mala dela su velika stvar“, u okviru koje Lidl i Crveni krst Srbije pozivaju građane da u bilo kojoj Lidl prodavnici širom Srbije, u periodu do 19. decembra, kupe i doniraju označene proizvode, koji će biti dostavljeni korisnicima pomoći iz ugroženih grupa.

Krajem 2019. godine, Lidl Srbija pokrenuo je veliku kampanju prikupljanja namirnica za korisnike humanitarnih programa Crvenog krsta Srbije, pod nazivom „Mala dela su velika stvar“. Za nepunih 20 dana akcije u novembru i decembru 2019. u svim Lidl prodavnicama potrošači su mogli da kupe obeležene osnovne životne namirnice, konditorske proizvode i sredstva za higijenu, a onda da ih odlože na sto iza kasa. Tada je prikupljeno više od 15 tona namirnica u svim Lidlovim prodavnicama, a prikupljeni proizvodi dostavljeni su lokalnim organizacijama Crvenog krsta Srbije i koje su ih rasporedile prema potrebama korisnika.

U Srbiji trenutno ima oko pola miliona stanovnika koji nemaju niti jedan pristojan obrok dnevno, kao ni osnovne uslove potrebne za brigu o higijeni. Ovom kampanjom, kompanija Lidl Srbija želi da omogući svojim potrošačima da se na jednostavan način uključe u pomoć onima kojima je pomoć neophodna, kao i da im posebno u vreme praznovanja i darivanja, pokažu da nisu zaboravljeni.