GREJANJE U KRUŠEVCU SKUPLJE OD 01. NOVEMBRA 2020.

Novembarski računi građanima i firmama u Kruševcu, koji koriste usluge daljinskog grejanja J.P. “Gradska toplana” i iste plaćaju po kvadratu grejne površine, biće uvećani za 19%, zvanično je potvrđeno.

Trenutna cena grejanja po kvadratu u Kruševcu je 83,6 dinara, a nakon pokupljenja iznosiće 99 dinara, što u praksi znači da će, recimo, za grejanje dvosobnog stana površine oko 60 kvadrata, umesto dosadašnjih oko 5.500 dinara, od decembra, kada stižu novembarski računi, građani plaćati nešto više od 6.500.

“Mi smo sa upravom grada imali opširne razgovore po pitanju poskupljenja naših usluga i našli smo neko “Solomonsko” rešenje kojim bi zadovoljili i naše potrebe i ne mnogo opteretili budžete građana. Trudili smo se da ispoštujemo maksimalno građane, ali, kao što i sami znate, troškovi Toplane su svake godine sve veći. Na žalost, smanjenje naših dugovanja i povećanje tog budžeta moralo je da se odrazi na cenu grejanja”, rekao je direktor kruševačkog J.P.”Gradska toplana” Dušan Gvozdenović.

“19% nije malo povećanje cene grejanja ali ta cifra će nama omogućiti da kvalitet i u ovoj i u narednim sezonama bude sve bolji i bolji”, zaključuje Gvozdenović

“Na početku grejne sezone imali smo sitnih problema. U 99% slučajeva ti problemi su rešeni. Sporadićne, nepredviđene slučajeve rešavaćemo u hodu, a možemo slobodno da kažemo da je početak grejne sezone protekao u najboljem redu”, rekao je direktor kruševačke Toplane Dušan Gvozdenović. Planirani remonti na toplovodnoj mreži u Kruševcu tokom leta su uspešno i realizovani. “Imali smo problema sa kotlovima u centralnom toplotnom izvoru. Kotlovi su sanirani a u planu je sanacija i kotla na ugalj do kraja godine”, dodao je Gvozdenović. “U svim delovi grada se grejanje odvija u najboljem redu”, zaključuje on.