GODIŠNJE NAGRADE KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA

Komisija za godišnje nagrade i priznanja Kruševačkog pozorišta u sastavu: Radoslav Pavlović (predsednik Upravnog odbora Kruševačkog pozorišta), Branislav Nedić (direktor Kruševačkog pozorišta) i Momir Dragićević, član Gradskog Veća, dodeljuje Godišnje nagrade za glumačka ostvarenja u 2018. godini:

 

DEJANU TONČIĆU – Za izuzetno glumačko ostvarenje u predstavi “ZVONAR BOGORODIČINE CRKVE“ uloga “KVAZIMODO“, za koju je dobio nagradu za najboljeg glumca na festivalu MALI JOAKIM u Užicu i

 

NIKOLI RAKIĆU – Za izuzetna glumačka ostvarenja u predstavama:

– “ZVONAR BOGORODIČINE CRKVE“ uloga PJER GRENGOAR,

– “ANIMALS“, uloga AL / OGNjEN

– “I SVAKI PUT KAO DA JE PRVI“ uloga ITA

– “HRONIKA PALANAČKKOG GROBLjA“ uloge KOSTA ZEMLjOTRES, TOMA I PALANKA

 

Komisija za dodelu godišnjih nagrada i priznanja Kruševačkog pozorišta dodeljuje i Godišnju nagradu za izuzetne radne rezultate u 2018. godini:

 

ALEKSANDRU VUKOVIĆU – Za izuzetnu posvećenost i profesionalnost u radu Kruševačkog pozorišta.

 

Komisija za dodelu godišnjih nagrada i priznanja Kruševačkog pozorišta dodeljuje Nagradu “Bora Mihailović“ za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2018. godini dramskom umetniku

 

ZORANU KARAJIĆU – Zoran Karajić je pionir obnovljenog kruševačkog pozorišnog profesionalizma i njegov dosledni predstavnik i glasnik više od pola veka, širom cele Srbije. Mnogobrojna i značajna glumačka ostvarenja u pozorištu, na filmu i televiziji, kao i nagrade koje su mu ova ostvarenja donela, dokazuju Zoranovu darovitost za glumu i potvrđuju da je grad Kruševac, zaista rasadnik talenata za dramske umetnosti. Bio je prvak drame u Kruševačkom, Užičkom i Šabačkom pozorištu i igrao je na svim scenama u Srbiji i šire. Kao dugogodišnji uspešni upravnik Šabačkog pozorišta, zaslužan je za osnivanje značajnog festivala “Pozorišno proleće“ u Šapcu.