„GLEDAJ DA TE VIDE, VOZI SE BICIKLOM“ U KRUŠEVCU

Na Trgu kosovskih junaka, danas je realizovano četvrto izvođenje projekta „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“. Ovaj projekat realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije, DDOR osiguranjem i EKO Serbia, a u saradnji sa Savetom za bezbednost u saobraćaju grada Kruševca. Projekat je od početka kampanje sa velikim uspehom već realizovan u tri grada – Novom Sadu, Subotici i Kragujevcu.

Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa OKS, EKO Serbia i DDOR osiguranjem priređuje kampanju i projekat „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ koji za osnovni cilj ima promovisanje biciklizma kao sporta, bezbednost biciklista i urbane mobilnosti, odnosno smanjenje stradanja biciklista kao učesnika u saobraćajnim nezgodama. Ukupno je planirano 5 izvođenja projekta u gradovima širom Srbije.

Biciklizam objedinjuje nekoliko različitih stvari – a to su sport, saobraćaj, ekologija i urbana mobilnost, pa je onda i logično da su se pomenuti partneri spojili oko ovog projekta. Projekat na sveobuhvatan način sagledava sve aspekte ove sportske aktivnosti – od bezbednosti do zdravog i održivog načina života.

Ovaj projekat se realizuje i u svetlu predstojećih Olimpijskih igara i podizanja nivoa podrške našim sportistima na predstojećem najvećem svetskom sportskom takmičenju, kroz set edukativnih, zabavnih i sportskih aktivnosti namenjenih različitim ciljnim grupama, ali prvenstveno deci uzrasta od 5. razreda osnovne škole.

Promoter aktivnosti i jedan od realizatora aktivnosti u okviru projekta je Ivan Stević, proslavljeni biciklista i četvorostruki učesnik Olimpijskih igara (Atina 2004, Peking 2008, London 2012 i Rio 2016).