ĐERLEK: POVEĆATI KAPACITETE U KOVID BOLNICAMA

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se narednih dana očekuje povećanje broja obolelih od koronavirusa, pa je izdat nalog da se u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu povećaju kapaciteti.

„Puna skijališta, ali i žurke koje su organizovane prethodnih dana sigurno će doći na naplatu“, istakao je Đerlek. On je rekao da je pogoršanje situacije evidentno, iako se ne očekuje scenario iz decembra, kada je u bolnicama bilo više od 9.000 ljudi. Đerlek je takođe istakao da su se građani previše opustili, posebno zbog masovne vakcinacije koja je u toku, a zaboravljaju da se na imunitet i pored vakcine, čeka oko 40 dana, a da prva doza ne znači da je neko odmah zaštićen.

On je rekao i da je zabrinut zbog epidemiološke situacije u Srbiji, a posebno kada se pogledaju slike i snimci sa korona žurki i zimovališta, a mi dodajemo, i kada se pogledaju dnevni podaci o brojevima novoinficiranih i preminulih: Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo još 15 osoba, ukupno do danas 4.292. Potvrđen je 2.561 novi slučaj zaraze koronavirusom kod 13.416 testiranih.