DANAS SKORO 7.000 NOVIH SLUČAJEVA KORONE

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 23.660, a novoinficirano 6.930 osoba. Preminule su 53 osobe. Na respiratorima se trenutno nalazi 269 pacijenata, a ukupno je hospitalizovana 6.591 osoba.

Porodilja D.J. od 26 godina preminula je pre dva dana od kovida 19, a iza sebe je ostavila bebu od tri meseca, potvrdio je pukovnik doc. dr Ivo Udovičić , komandant kovid bolnice Karaburma. Ona je preminula prekjuče popodne posle teške borbe za život. “Mlada porodilja, dovezena u teškom opštem stanju, virusom razorenih pluća, odmah je primljena u jedinicu intenzivne nege. Odmah je stavljena na respirator i intubirana, ali nažalost, nije bilo pomoći” kaže dr Udovičić. Naglašava i da je mlada žena bila nevakcinisana, piše rts.rs.

Glumac Marko Živić je od ponedeljka na respiratoru, prenose domaći mediji. Lekari kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” bore se za njegov život koji je ugrožen usled posledica korona virusa, prenosi elektronsko izdanje lista Blic.

Svakodnevno umire najmanje 50 ljudi, a to je visoka cena pandemije u Srbiji, kažu epidemiolozi. Raste broj zbrinutih u kovid bolnicama, ne jenjavaju gužve ispred ambulanti. Lekari ponavljaju da se, uz poštovanje preventivnih mera, sa kovidom možemo izboriti samo vakcinacijom. Posle dužeg vremena, iz Novog Pazara – dobre vesti. Poslednjih dana raste broj vakcinisanih, a smanjuje se broj pacijenata na lečenju.

U Srbiji još nije izolovan virus gripa, pa je sada pravo vreme i za vakcinaciju protiv tog virusa. U domove zdravlja stigla je Torlakova vakcina – prvih 100.000 doza.