DAN O.Š. “STRAHINJA POPOVIĆ” U DVORANU /video

Osnovna škola u Dvoranu počela je sa radom 1892. godine kao četvororazredna, da bi veoma brzo prerasla u osmorazrednu školu. Osnovna škola “Strahinja Popović” iz Dvorana danas je proslavila svoj 127. rođendan.

 

Osnovna škola “Strahinja Popović” iz Dvorana okuplja učenike iz sedam područnih sela i trenutno je pohađa oko 150 učenika, raspoređenih u 14 odeljenja. Škola ima izdvojena odeljenja u Zdravinju, Modrici i Sezemči. Izdvojeno odeljenje u Zdravinju nalazi se na 6 kilometara od matične škole, odeljenje u Modrici nalazi se na udaljenosti od 3,5 kilometra, a odeljenje u Sezemči udaljeno je 4 kilometara stazom kroz šumu, a 12 kilometra zaobilazno, asfaltom. Školska zgrada matične škole je stara oko 3 decenije, podignuta je na temelju stare zgrade i od čvrstog je materijala, a bilo je sukcesivnog dograđivanja, modifikovanja i oplemenjivanja pojedinih prostorija.

 

 

U protekloj godini preuređen je mokri čvor u izdvojenom odeljenju u Sezemči i nabavljeno dosta inventara, čime su zadovoljeni higijensko- tehnički uslovi za rad i matične škole i izdvojenih odeljenja.