COVID19, SRBIJA: JOŠ 2.677 INFICIRANIH OSOBA

Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u poslednja 24 sata preminulo je još 9 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 880, objaviljeno je na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus su testirane 11.192 osobe, a registrovano je 2.677 novih slučajeva zaraze.

Na respiratorima je 77 pacijenata, 5 više nego juče.

U Srbiji, od početka epidemije, zvanično je potvrđeno 60.635 slučajeva infekcije.

Do 15 časova 07. novembra u Srbiji je testirano ukupno 1.412.855 osoba, koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, smanje kontakte i izbegavaju gužve i ukazao na to da su bolnice u glavnom gradu pune. Doktor Kon je na svom Fejsbuk profilu savetovao sugrađanima da izbegavaju gužve i mesta na kojima se mogu zaraziti i naglasio da treba da smanje kontakte, pogotovo vikendima kada se ljudi češće druže.

Načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC „Dragiša Mišović“, profesor doktor Predrag Stevanović, rekao je za RTS da niko nije mogao da očekuje da će ovaj talas epidemije biti ovoliko teži od prethodnog. Ovih dana se samo potvrdilo da uvek ima teže, ističe Stevanović.