COVID19, SRBIJA: 19 UMRLIH I 3.341 NOVOINFICIRANO LICE

Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u poslednja 24 sata preminula je još 19 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 955, objaviljeno je na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 13.008 osoba, a registrovan je 3.341 nov slučaj zaraze.

Na respiratorima je 151 pacijent, 8 više nego juče. 3.343 osobe su hospitalizovane.

U Srbiji, od početka epidemije, zvanično je potvrđeno 73.765 slučajeva infekcije.

Do 15 časova 12. novembra u Srbiji je testirano ukupno 1.468.164 osoba, koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Kućna izolacija, samoizolacija, karantin, kućni karantin – neki su od termina koje smo u osam meseci koliko korona virus postoji u Srbiji nebrojano puta čuli. Ipak, mnogima nije bilo jasno kakve su razlike i šta tačno ovi termini znači, kao ni šta treba da rade kada im jedna od tih mera i bude propisana. Novi Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je sutra u Skupštini trebalo bi da stavi tačku na sve nedoumice.

Nove eppidemmiološke mere Kriznog štaba Srbije biće objavljene do kraja dana.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da jutros u Beogradu nije bilo nijednog slobodnog mesta u bolnici za obolele od korone i istakao da je krajnje vreme da budemo jedinstveni i da se u određenom narednom periodu odreknemo nepotrebnih kontakata.