CISTERNE VOJSKE SRBIJE SNABDEVAJU KRUŠEVLJANE PIJAĆOM VODOM

Vojska Srbije od subote 4.juna angažovana je na snabdevanju zdravom pijaćom vodom stanovništva na području grada Kruševca. Pripadnici Vojske obezbeđuju vodu putem 6 autocisterni na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima.

Zavod za javno zdravlje Kruševac vrši ispitivanje uzoraka o ispravnosti vode za piće. Svi korisnici kruševačkog Vodovoda imaju tehničku vodu koja nije za piće i kuvanje – pripremanje hrane, do momenta zvaničnog proglašenja ispravnosti vode za piće od strane Zavoda za javno zdravlje Kruševac. Tehnička voda može da se koristi za pranje, tuširanje i druge sanitarne potrebe. Što se tiče isporuke vode za piće sve se odvija po planiranom rasporedu putem stacioniranih i pokretnih cisterni. Prekid u vodosnabdevanju nastao je zbog planiranih radova na popravci magistralnog cevovoda od jezera Ćelije, a pomoć u dopremanju vode za piće lokalnom stanovništvu daje i Vojska Srbije koja je za potrebe snabdevanja građana na više lokacija u gradu obezbedila autocisterne s pijaćom vodom.

Cisterne Vojske Srbije ostaće na terenu sve dok Zavod za javno zdravlje Кruševac ne potvrdi da je voda iz cevovoda ispravna za piće.