ČETVRTI KRUŠEVAČKI POLUMARATON /video

Grad Kruševac je bio domaćin „4. kruševačkog polumaratona“ i državnog prvenstva. Kao zvaničan takmičar, učešće je i ovog puta uzela i gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović. Učestvovalo je preko 850 takmičara (iz Srbije i zemalja u okruženja), a pored polumaratona – 21km i 97m, održana je trka na 10 km i trka zadovoljstva na 5 km. Za naše najmlađe sugrađane, organizovana je trka „Dečiji osmeh“, a trčala se deonica od Trga kosovskih junaka do Pozorišta.

 

Sve učesnike polumaratona pozdravila je gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović, poželevši im puno uspeha u takmičenju, puno druženja i da ponesu divne uspomene sa ovog takmičenja.Na zvanično sertifikovanoj stazi svi učesnici su imali izvanredne uslove za trčanje, a nakon trke su brojnim medijima izneli sve pohvale na račun Generanog pokrovitelja Grada Kruševca i organizatora ARK „Maratonac“ iz Kruševca.

 

 

Za sve takmičare bilo je organizovano i niz pratećih sadržaja, kako pre trke, tako i nakon trke, a učenici Medicinske škole – fizioterapeutski smer su takmičarima bili na raspolaganju za masažu.Ocena organizatora, takmičara, gledalaca je da je Kruševac još jednom dokazao da je grad sporta, a da se naredih godina očekuje još veći broj učesnika.