BRATISLAV GAŠIĆ – POČASNI GRAĐANIN ĆIĆEVCA

27. juna 1957. godine opština Ćićevac formirana je u sadašnjim administrativnim granicama. Zvanično 27. jun se od 2004. godine slavi kao dan opštine. Svečanom sednicom i dodelom prizananja najboljim učenicima, njihovim nastavnicima i zaslužnim građanima, u Ćićevcu je obeležen 66. rođendan opštine.

Opština Ćićevac je ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću uručila povelju počasnog građanina za izuzetan doprinos razvoju te opštine, saopštilo je ministarstvo. Gašić je na svečanoj sednici Skupštine opštine Ćićevac rekao da mu je ovo priznanje važno, a onda govorio i o poplavama koje su pogodile ovaj kraj i nanele veliku materijalnu štetu građanima. „Zajedničkim snagama i danonoćnom borbom pripadnika Sektora za vanredne situacije ministarstva unutrašnjih poslova i lokalne samouprave, uspeli smo da, uprkos toj velikoj šteti, spasimo ono najvažnije, ljudske živote“, rekao je Gašić.

Ministarka kulture Maja Gojković ovogodišnja je dobitnica Povelje za izuzetan doprinos razvoju Opštine Ćićevac, a ministarki će povelja biti uručena narednih dana kada je i planirana njena poseta ovoj opštini Rasinskog okruga.

Predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić navela je da je opština na čijem je čelu „nakon teškog perioda“ od konstituisanja novog saziva opštinskog parlamenta uspela da stabilizuje budžet i obezbedi novac za sufinansiranje mnogih projekata kod nadležnih ministarstava. Tokom 2022. godine, kako je istakla Krkić, u Opštini Ćićevac je pripremljena dokumentacija za 24 projekta, realizovana su 22, a realizacija dva projekta preneta je na tekuću 2023. godinu. Tokom svog obraćanja predsednica opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić je rekla da ova opština sve više podseća na druge opštine i gradove koje ozbiljno pristupaju obezbeđivanju boljih uslova za život svojih stanovnika rešavajući probleme vodosnabdevanja otpadnih voda, gasifikacije, putne infrastrukture i zdravstvene zaštite.