BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI 20. MAJA 2018.

Deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, biće nastavljena u Opštoj bolnici Kruševac, u nedelju, 20. maja, 2018. godine, od 8 do 16 časova.

 

U Opštoj bolnici Kruševac, obaviće se Internističko – kardiološki pregledi (EKG i krvni pritisak), dermatološki pregled, (pregled mladeža) i laboratorijske analize (holesterol i trigliceridi).

 

Građanima koji nameravaju da u nedelju kontrolišu trigliceride i holesterol, savetuje se da ne uzimaju hranu u periodu od 12 sati pre davanja uzoraka na analizu.

Prijavljivanje sugrađana će se obavljati u prizemlju Dijagnostičkog centra a pregledi će se obavljati u Službi za Internu medicinu, Službi za laboratorijsku dijagnostiku i ambulanti za kožne bolesti na III spratu Dijagnostičkog centra Opšte bolnice Kruševac.

 

Dom zdravlja Kruševac se takođe pridružuje akciji, gde će se laboratorijske analize obavljati u Službi za laboratorijsku dijagnostiku na I spratu Dijagnostičkog centra.

 

Pozivamo sve sugrađane, koji nisu obavili neke od ovih preventivnih pregleda da iskoriste priliku i provere svoje zdravlje kao i sugrađane koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje.