BENZIN POJEFTINIO, CENA DIZELA OSTAJE ISTA

U narednih sedam dana, cena dizela ostaje nepromenjena, dok je benzin pojeftinio za 3 dinara. Litar evrodizela ove nedelje na pumpama u Srbiji će maksimalno koštati 214 dinara, a benzin evropremijum BMB 188 dinara.

U odnosu na prethodnu nedelju, cena dizela je ostala nepromenjena, dok je benzin pojeftinio za 3 dinara.

Na sastanku ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović sa Udruženjima naftnih kompanija Srbije i NIS-om, zaključeno je da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno, uz očekivanje da se cena dizela neće menjati u narednom periodu.

„Iako je došlo do blagog rasta akciza, to neće negativno uticati na povećanje cene dizela i to je nešto što želimo da obezbedimo za naše građane i u narodnom periodu. Time smanjujemo i inflatorne pritiske što ima višestruke koristi. Nastavićemo da nadgledamo cene dizela u Srbiji i cilj nam je da u narednom periodu one ne rastu i da obezbedimo predvidljivost i sigurnost za sve. U ovome će nam pomoći i NIS koja je pouzdan partner države bila u prošlosti i nastoji da to bude u budućnosti, a to očekujem i od ostalih naftnih kompanija u Srbiji”, navela je ministarka.

Kompanija NIS će preduzeti sve aktivnosti koje od nje zavise kako se u narednom periodu ne bi uvećale cene osnovnih vrsta goriva na benzinskim stanicama, brinući o svojim potrošačima i uvažavajući napore Vlade Srbije u poboljšanju životnog standarda građana, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.