BAKA BORIKA PROSLAVILA SVOJ 100. ROĐENDAN

Borika Janićijević, rodom iz Gornjeg sela kod Prizrena, koja je od leta ove godine korisnik Gerontološkog centra u Kruševcu, proslavila je vek života. Rođena je 23.12.1921. godine. Majka tri ćerke, baka sedmoro unučadi i prabaka 16 praunučadi. Najmlađa ćerka je imala nepunih godinu dana kada je baka Boriki preminuo suprug. Do 1999. Borika je živela na Kosovu, u zdravoj seoskoj sredini, tada sa porodicom dolazi u Kruševac. Pre tri godine Borika je doživela manji infarkt i od tada se bori sa demencijom. Inače je odličnog opšteg zdravstvenog stanja, osim nešto povišenog krvnog pritiska. Od jula ove godine je na smeštaju u Gerontološkom centru gde je i dočekala svoj 100. rođendan.

Borikina najmlađa ćerka, Stojanka Kostić, nije krila radost i oduševljenje priređenom zabavom u kruševačkom Gerontološkom centru. Kaže da je zbog prirode baka Borikine bolesti bila prinuđena da je smesti u Dom za stare, ali da se ovolikoj posvećenosti od strane zaposlenih nije nadala.

U istoriji kruševačkog Gerontološkog centra prvi put se dešava da korisnik centra proslavlja pun vek života.Pored baka Borike i dela njene porodice, proslavi 100. rođendana prisustvovali korisnici centra kojima zdravstveno stanje to dozvoljava, ali i još dve jako vitalne bake, od 95 i 96 godina, za koje se u kruševačkom Domu za stare nadaju da će takođe organizovati ovakva slavlja kroz par godina.