AMSS: GUŽVE NA GRANICAMA I NAPLATNIM RAMPAMA

Špic turističke sezone je pred nama. Spremite se na čekanje na naplatnim rampama, a ukoliko idete u inostranstvo, čekaćete i na granicama.

 

Na frekventnim graničnim prelazima Horgoš, Batrovci i Gradina zadržavanja na ulazu u Srbiju su oko 60 minuta, a kako nezvanično saznaju iz AMSS-a, zbog dužih kolona na izlazu iz Hrvatske na Batrovcima zadržavanja sa njihove strane su i duža od dva sata.

 

Na ulaz u Srbiju putnička vozila čekaju jedan sat, u međuzoni još jedan, ukupno dva sata. Na izlazu iz Srbije čeka se 15 minuta a veća gužva očekuje se za vikend.

 

Vozačima se preporučuju da sa koridora biraju alternativne prelaze preko Bosne kao što su – Sremska Rača, Pavlovića most u Badovincima,Trušnica gde u ovom trenutku nema čekanja.

 

Alternativni granični prelazi za Hrvatsku su Šid i Bačka Palanka, a savetuje se korišćenje manje opterećenih prelaza, kada je u pitanju Mađarska, to su Kelebija i Bački Breg, a samo za putnička vozila otvoreni su Horgoš 2, Bački Vinogradi, Đala i Bajmok. Zadržavanja ima na izlazu iz Srbije ka Makedoniji na graničnom prelazu Preševo, pri čemu su zadržavanja promenljiva i iznose između 30 i 60 minuta.

 

Iz AMSS zbog očekivanog jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučuju korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

 

U saradnji MUP-a Srbije i AMSS postavljene su nove veb kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom, a one pokazuju potpune informacije sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza i mogu se pogledati na internet platformi AMSS-a.

 

Kada je u pitanju stanje na putevima, iz AMSS-a navode da je pojačan intenzitet saobraćaj, posebno na koridoru 10, kao i na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori.