AMSS: BAČENA SO NEMA PRAVI EFEKAT

Zbog niskih temperatura i formiranja poledice potreban je oprez. Auto-moto savez Srbije saopštava da bačena so pri niskim temperaturama nema pravi efekat.

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom najavljenog ledenog talasa.“Nadležne službe, putari, železničari 24 sata su na terenu i činiće sve da se saobraćaj odvija nesmetano i da, pre svega, svi učesnici u saobraćaju budu bezbedni“, navela je Mihajlovićeva.Zajednički zadatak svih nas – bilo da smo pešaci, vozači automobila, kamiona ili vozači autobusa koji odgovaraju i za živote tuđe dece i porodica – jeste da budemo maksimalno oprezni jer time čuvamo i svoj život i živote drugih, dodala je Mihajlovićeva.

 

„Svaki trenutak nepažnje može da ugrozi živote dece i da zavije u crno čitave porodice, kao što i dodatan oprez, poštovanje saobraćajnih pravila i umerena brzina mogu da pomognu da se životi sačuvaju“, navodi se u saopštenju. Ona je istakla da je posebno važno da vozači koji kreću na put to ne čine ako nemaju zimsku opremu, jer time rizikuju i svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao i da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu.