AKCIJA ČIŠĆENJA JEZERA ĆELIJE

JKP „Vodovod-Kruševac“, kao društveno odgovorno preduzeće u saradnji sa Regata klubom „Rasina“ poziva sva ekološka udruženja, ekološki svesne sugrađane i ljubitelje prirode da nam se pridruže u subotu 19. maja 2018. godine u 9.00 sati, na zajedničkoj akciji čišćenja jezera Ćelije.

 

Potrebno je da svi damo doprinos u očuvanju našeg najbitnijeg vodnog resursa. Okupljanje svih zainteresovanih lica biće na jezeru Ćelije (lokacija – kod Piste).

Javno komunalno preduzeće ,,Vodovod – Kruševac“ je prepoznato kao buduće regionalno javno preduzeće za snabdevanje vodom za piće naselja Rasinskog okruga. Da bismo uspešno odgovorili ovom izazovu potrebno je prevashodno da više pažnje obratimo na očuvanju kvaliteta ujezerene, sirove vode koje mi koristimo u procesu prerade vode za piće naših korisnika.

 

Akumulacija Ćelije izgrađivala se davnih 70-ih godina, tačnije od 1971. do 1979.godine. Od njene izgradnje do danas jezero ima neobičan oblik zmaja, zbog čega je od milja i dobio nadimak VODENI ZMAJ.

Akumulacija Ćelije predstavlja značajni regionalni vodni resurs za snabdevanje pijaćom vodom Rasinskog okruga i od ključnog je značaja za planirano vodosnabdevanje oko 200.000 stanovnika ovog dela Srbije.

 

Kao što je poznato JKP „Vodovod-Kruševac” putem javnih radova, već tradicionalno, niz godina prikuplja pristigli otpad na području jezera Ćelije.

Regata klub više godina unazad učestvuje u akcijama prikupljanja čvrstog pristiglog otpada na jezeru Ćelije. Svojim čamcima će i ovom prilikom nam pomoći da dopremo do nepristupačnih lokacija u kojima se otpad gomila.

 

DA ZAJEDNIČKIM KORAKOM UČINIMO SVE KAKO BI NAŠ VODENI ZMAJ BLISTAO!