4. NOĆNI POLUMARATON U KRUŠEVCU

U Gradskoj upravi je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen 4. kruševački noćni polumaraton, pod pokroviteljstvom Grada. O predstojećoj sportskoj manifestaciji govorili su gradonačelnik Jasmina Palurović, predsednik Atletsko – rekreativnog kluba „ Maratonac“ Seniša Gašić, prošlogodišnji pobednik u trci polumaratona Maja Milosavljević, učesnik iz Dubaija Slobodan Mladenović i volonter Crvenog krsta Iva Mladenović.

 

Grad Kruševac je grad sporta, istakla je gradonačelnik Jasmina Palurović i 4. noćni polumaraton je jedna od manifestacija koja postaje prepoznatljiva i promoviše sportski duh grada. U subotu, 17. avgusta, Bagdala će biti mesto okupljanja mladih i starijih, muškaraca i žena, rekreativaca i profesionalaca iz čak 8 država: Makedonija, Bosna, Crna Gora, Rumunija, Rusija, V.Britanija, UAE, Srbija.

 

Organizator je ARK „ Maratonac“, u čije ime se obratio predsednik Kluba Seniša Gašić.Ove godine prijavljeno je oko 250 učesnika, više nego ranijih godina. Svečano otvaranje je u 18.15, u 18.30 startuje COOPER trka zadovoljstva, u 19 je trka na 10 km., a u 20.30 počinje glavna – polumaraton, 21,1km. Prijave se vrše na zvaničnom sajtu takmičenja.

 

 

O svojim iskustvima na noćnom polumaratonu govorila je Maja Milosavljević, prošlogodišnja pobednica, koja je zahvaljujući tom uspehu osvojila i  titulu najbolje sportistkinje za 2017. i 2018. godinu. Kruševljanin Slobodan Mladenović, koji duži niz godina živi u Dubaiju, učestvuje na svakom kruševačkom polumaratonu ističući izvanrednu organizaciju, sadržaje, ponude i uslove koji se obezbeđuju takmičarima.

 

Učesnicima konferencije se pridružila i Iva Milenković, kao volonterka Crvenog krsta, kojima se u obezbeđenju trke pridružuju i brojni drugi – izviđači, učenici i mnogi zaljubljenici u ovu atletsku disciplinu.