11. VIDOVDANSKA AKCIJA DAVANJA KRVI /video

U Kruševačkom pozorištu, održana je tradicionalna Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi. Jedanaestoj Vidovdanskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u foajeu Kruševačkog pozorišta, odazvao se veliki broj davaoca. Organizator akcije je Crveni krst Kruševac, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi i uz podršku grada Kruševca.

 

U okviru Vidovdanskih svečanosti, od 2008. godine, Crveni krst organizuje ovu humanitarnu akciju. Među brojnim dobrovoljnim davaocima krvi bila je i Milanka Milanović . Od nedavno je punoletna, a ovo joj je prvi put da dobrovoljno daje krv. Aleksandar Milićević, penzioner i bivši radnik HI “Župa” do sada je 150 puta dao krv. Akciji su se, pored brojnih predstavnika preduzeća, ustanova i organizacija,  priključili i pripadnici kruševačke policije, a povodom dana policije.

 

Letnji meseci su inače deficitarni u pogledu nabavke neophodnih količina krvi, a kruševački Crveni krst i Zavod za transfuziju, poznati su u Srbiji po najbrojnijim akcijama koje organizuju kako bi maksimalno odgovorili na potrebe pacijenata, ne samo na našem području.