ZLATNE MEDALJE ZA KRUŠEVAČKE MLADE FUDBALERKE

Državno finale Sportskih igara mladih, održano je u Vrnjačkoj Banji u periodu od 4. do 10. jula 2022. godine. Preko 800 učesnika odmeravalo je svoje veštine u odbojci na pesku, malom fudbalu, stonom tenisu, rukometu, šahu i drugim sportovima, a najuspešniji su se plasirali na međunarodnu završnicu u Splitu. Na Međunarodnu završnicu u Split putuju deca iz preko dvadeset mesta širom Srbije. Ove godine, najviše putnika za Split krenuće iz Čačka, a u timu Srbije biće i dečaci i devojčice iz Surdulice, Umčara, Selnče, Beograda, Novog Pazara, Ugrinovaca, Novog Sada, Valjeva…

Poslednjih dana takmičenjima na sportskim terenima održano je finale turnira Coca Cola kup za dečake i devojčice. Vizom za Split i zlatnim medaljama okitili su se fudbaleri iz ekipe “Kolumbija” iz Surdulice i mlade fudbalerke iz ŽFK “Napredak” iz Kruševca.

Tokom takmičenja u Vrnjačkoj Banji SIMOVCIMA su podršku pružili i naši proslavljeni sportisti. U Vrnjačkoj Banji sa decom su se družili Dejan Tomašević, Ratko Nikolić i Stefan, a finalne utakmice Coca Cola kupa koje su odigrane u SC „Ibar“ u Kraljevu pratio je Dragiša Binić, legenda Crvene.

Druženje najboljih „Simovaca“ u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta.