VAKCINACIJA I TOKOM VIKENDA OD 08 DO 20 SATI

Da je vakcinacija jedini izlaz iz pandemije svakodnevno nas podsećaju lekari, navodeći da je „hiljadu puta bolje da dođu u kontakt sa vakcinom nego sa virusom“. Imunizacija stanovništva u Kruševcu obavlja se u Hali sportova i u seoskim ambulantama. Od 9. marta građanima Rasinskog okruga je omogućeno da bez prijave preko E uprave mogu dobiti Sinofarm vakcinu, a od juče i Fajzer i Sputnjik.

Odziv na vakcinaciju je zadovoljavajući kako u gradu tako i na seoskom području, odnosno u ambulantama u kojima je omogućena imunizacija . Oni koji su preležali koronu, po rečima doktorke Kostić, nakon mesec dana od ozdravljenja mogu da se vakcinišu Dom zdravlja Kruševac sprovodi i vakcinaciju zaposlenih u privredi u saradnji sa RPK i gradom. Imunizacija u kolektivima se uspešno sprovodi i biće nastavljena i u narednom periodu po pozivu poslodavaca i iskazanom interesovanju zaposlenih.

Građanima Rasinskog okruga bez prethodnog zakazivanja omugućene su Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcine koje mogu primiti u Hali sportova, radnim danima od 8 do 20 i vikendom od 8 do 15 časova.

Ipak, odlučeno je da će se ovog vikenda vakcinacija u Hali sportova obavljati od 08 do 20 sati.