USPEŠNO SANIRAN NAJSLOŽENIJI KVAR U POSLEDNJIH 10 GODINA

Saopštenje JKP „Gradska toplana“, Kruševac: „Radovi na distributivnom toplovodu u Balkanskoj ulici uspešno su završeni. Ekipe službe Distribucije su, nakon dvodnevne velike intervencije koja je podrazumevala iskop kanala dužine 25 i dubine 3,5 metara (od objekta Srpske napredne stranke do Osnovne škole ,,Jovan Popović” ), lociranje kvara i sanaciju i zamenu cevi, ponovo priključile na sistem daljinskog grejanja oko 300 korisnika Balkanske i njoj pratećih ulica.

Ovo je jedna od najvećih i najsloženijih intervencija koje su naše ekipe imale u poslednjih 10 godina. S obzirom na to da je problem nastao usled pucanja cevi na glavnom magistralnom toplovodu, grejanje je obustavljeno juče, u prepodnevnim časovima. Pojačane ekipe radnika službe Distribucije su uprkos lošim vremenskim uslovima i padavinama koje su usporavale proces iskopa i sanacije kvara, uz pomoć adekvatne mehanizacije zamenile dotrajale stare cevi novim u dužini od 12 metara. Problem je rešen, sistem pokrenut i stanari pomenutih ulica će u toku večeri ponovo imate tople radijatore.

U ovom trenutku, stanje se normalizuje i u svim delovima grada vrši se regularna isporuka toplotne energije sa svih toplotnih izvora ,,Gradske toplane” Kruševac.“