„UKLJUČI SE I UNAPREDI LOKALNU ZAJEDNICU“

Savet za rodnu ravnopravnost grada Kruševca u periodu od februara do avgusta tekuće godine realizuje projekat “Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu”, uz podršku programa Swisss Pro, a sa ciljem da se poveća učešće žena u organima mesnih zajednica na teritoriji Kruševca, kao i da se unapredi položaj žena u lokalnoj zajednici kroz ekonomsko osnaživanje.

Predstavnici Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kruševca će u narednom period obići 54 mesne zajednice na teritoriji Grada i, uz poštovanje protivepidemijskih mera, organizovati sastanke sa žiteljkama tih mesnih zajednica. Iz Saveta pozivaju žene da se uključe u projekat “Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu”. Mesna zajednica Jasika je jedan od svetlih primera uključenosti žena u rad mesne zajednice.

Partner na projektu je Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, a podršku pruža i Služba mesnih zajednica grada Kruševca. Projekat “Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu” realizuje se u okviru programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO” koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije.