UČENIK IZ TRSTENIKA 14. DECEMBRA NA SASLUŠANJU U TUŽILAŠTVU

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku za 14. decembar je zakazano saslušanje M. M. najstarijeg učenika osumnjičenog za učestvovanje u incidentu u školi u tom mestu 9. novembra, kada su profesorki engleskog jezika izmakli stolicu pa je pala na pod, dok su se oni smejali i snimali telefonom.

Osumnjičeni M. M., najstariji učenik osumnjičen za učestvovanje u incidentu u školi u Trsteniku 9. novembra, biće saslušan zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu sa još dvojicom maloletnika, potvrđeno je agenciji Tanjug u tom tužilaštvu. U tužilaštvu je 1. decembra stigla krivična prijava protiv M.M. i u toku je postupak dokaznih radnji. Pored M. M. u tom incidentu su učestvovala dvojica maloletnika N.Ž. (17) i I.K. (16) protiv kojih je Više javno tužilaštvo u Kruševcu 2. decembra uputilo sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka.

Sredinom novembra se na društvenim mrežama pojavio snimak kako đaci izvlače stolicu M. S. nakon čega ona pada na pod, a oni se smeju i snimaju je telefonom.

Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koja je održana 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.