U TRSTENIKU JE EPIDEMIJA VIRUSOM COVID19 POD KONTROLOM

Epidemiološka situacija, vezana za koronavirus, u opštini Trstenik je, može se reći – stabilna i pod kontrolom, pre svega zahvaljujući donetim merama i odgovornom ponašanju građana. Predhodnih dana je primetan manji broj osoba pozitivnih na virus covid19 u našem okrugu, a kako su za TV Jefimija rekli u Covid ambulanti, evidentan je i manji broj javljanja građana sa respiratornim tegobama, odnosno simtomima korone. Ovo se odnosi i na opštinu Trstenik, gde je od početka epidemije evidentirano 70ak žitelja ove opštine pozitivnih na Covid19.

U drugom piku prvog talasa korone koji je počeo početkom jula meseca u svim opštinama Rasinskog okruga je povećan broj inficiranih Covidom19, najviše u Kruševcu, Aleksandrovcu i Brusu. U Trsteniku se broj novoinficiranih uvećao u dosta manjem procentu, tako da u ovoj opštini nije bilo potrebno da se proglasi vanredna situacija.

Volonteri Crvenog krsta u Trsteniku su i dalje aktivni i pružaju pomoć osobama kojima je naloženo da budu u izolaciji zbog sumnje na prisustvo korona virusa.