U KRUŠEVCU VISINA SNEGA 5cm, NA JASTREPCU 10cm

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca je bilo 4,2 l/m2 padavina i tom prilikom je formiran snežni pokrivač u visini od 5cm. Na izletištu Jastrebac formiran je snežni pokrivač u visini od 10cm.

ZIMSKA SLUŽBA: Angažovanje zimske službe za 07.04.2021.godine je 0%.

JUGOPREVOZ KRUŠEVAC AD: Svi putni pravci su prohodni, transport putnika se odvija po planiranom rasporedu.

ELEKTRODISTRIBUCIJA KRUŠEVAC: Nema problema u snabdevanju električnom energijom, zabeleženi su samo pojedinačni kvarovi na niskonaponskoj mreži.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 06.04.2021.godine izvršilo ukupno 244 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju 2 požara u stambenim objektima ( požar na električnom brojilu u porodičnoj kući – požar je ugašen pre stizanja VSJ i požar u kuhinji usled žarenja drveta ostavljenog na šopretu, pri čemu je došlo do zadimljenosti u prostoriji). Prilikom navedenih intervencije, angažovao je 10 vatrogasaca-spasilaca i 4 vatrogasna vozila sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

JKP“GRADSKA TOPLANA“KRUŠEVAC: Snabdevanje toplotnom energijom se odvija bez problema.

JKP“VODOVOD-KRUŠEVAC“: Bez planskih isključenja.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: 43, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 280, redovna 280, vanredna 400

Na Južnoj Moravi je na snazi redovna odbrana od poplava.