6. JEEP AGROBIZNIS KONFERENCIJA “MAK 2019”

U okviru 6. JEEP  Međunarodne naučne Agrobiznis konferencije  Mak 2019 Kopaonik na kojoj je jedan od učesnika Agencija za Regionalni razvoj Rasinskog okruga u okviru projekta „ Jačanje međuinstitucionalne saradnje i kadrovskih kapaciteta relevantnih subjekata regionalnog razvoja u Rasinskom okrugu “ organizovan je Okrugli sto na temu  „Regionalizacija Srbije – za i protiv“.

 

Projekat je realizovala Agencija za razvoj Rasinskog okruga a po odobrenju Razvojne agencije Srbije i Ministarsva Privrede.  Pre otvaranja okruglog stola moderator Aleksandar Šaronjić je u uvodnom delu izneo podatke o radu Agencije , viđenju regiona iz ugla RRA i projektima koji su realizovani u prošloj godini. Neke od njih nastavljamo da evaluiramo i u ovoj. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnivnici Državnih organa, Agencija za regionalni razvoj, Privredne komore Srbije, predsednici opština i saradnaci, akademici, predstavnici civilnog sektora NVO.

 

Ukupan broj učesnika bio je  31 a došli su iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, što je skupu dalo i međunarodni karakter . Širok je spektar veličina država, regiona, gradova i opština iz kojih dolaze pa samim tim i njihovo gledište na regionalizaciju i povezivanje. Učesnici su iz  Varvarina, Trstenika, Brusa, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Tutina, Novog Pazara, Podgorica, Beograd, Zrenjanin, Bijelo Polja, Zagreba, Raške, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Subotice.