U KRUŠEVCU PRONAĐENA PROMRZLA OSOBA U JARKU

U 19.00 sati prikupljeni su podaci svih javnih preduzeća i nadležnih službi u gradu Kruševcu o izvršenim merama i stanju na terenu. Postojala je stalna komunikacija i dežurstvo Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije GU Kruševac sa nadležnim službama i Sektorom za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije. U toku dana primljena telefonska obaveštenja od predstavnika MZ za raščišćavanje puteva u naseljenim mestima : Veliki Šiljegovac, Sušica, Kukljin, Velika Kruševica, Pasjak, naselje Šumice i od predstavnika Vojske Srbije za prilazni put za istureni objekat Stražarac, RHMZ za radarski centar Kruševac, i od monaštva Manastira Sveti Luka.

 

Policijska uprava Kruševac – Stanica saobraćajne policije, nije bilo težih saobraćajnih nezgoda na teritoriji Grada, prema stanju puta traženo je angažovanje zimske službe.

 

Služba hitne medicinske pomoći Doma Zdravlja Kruševac, obaveštavaju da nije bilo većih angažovanja u toku dana. U 20.00sati u ulici Svetozara Mijatovića u jarku, po prijavi građana pronađeno je lice sa promrzlinama (1979. godište iz Brusa), isto je smešteno u Urgentni centar Opšte bolnice Kruševac. U Đunisu zades-smrt čoveka na traktoru. U saobraćajnim nezgodama nije bilo teže povređenih. Služba transporta Opšte bolnice Kruševac, prijava neprohodnosti puteva za pacijente koji idu na hemodijalizu u naseljenim mestima Veliki Šiljegovac, Grevci, Velika Kruševica.

 

Kruševacput AD – na osnovu obaveštenja dežurne službe, svi putni pravci prvog prioriteta su prohodni, uz otežano kretanje zbog utabanog snega. Na kolovozu ima ugaženog snega od 05 do 10 cm. Na snazi je 4.stepen angažovanja opreme i ljudstva. U toku noći došlo je do proklizavanja dva kamiona van puta, koji su uz pomoć dodatne mehanizacije izvučeni i još uvek nije otklonjen kvar. Stepen angažovanosti mehanizacije na lokalnim putevima i ulicama grada Kruševca predviđen je 100% ( 2 UNIMOG-a i 4 kamiona), ali nije prema planu održavanja i rada zimske službe. Mehanizacija koja je angažovana na gradskom području je 1 UNIMOG, 1 kamion JKP, 1 traktor SAME, drugi UNIMOG je od juče na području opštine Brus i nije na raspolaganju. 2 kamiona koja su ispala noćas vraćena od 20 sati na teren.

 

Za seoska područja angažovan je 1 kamion Kruševacput AD na pravcu ka Zdravinju, 1 kamion za nas.mesto Konjuh, 1 kamion za Gari i Cerovu.1 kamion JKP na pravcu Bukovica-Lomnica-Naupare-Vitanovac do Jablanice, 4 skipa angažovana su na ostalim putnim pravcima i jedan grejder na kritičnim mestima.

 

JKP“Kruševac“ – zimska služba je funkcionisala po planu i programu, angažovanje je 100%, ostale aktivnosti redovne. Trotoari prvog, drugog i trećeg prioriteta su očišćeni i bačena je so. Angažovana su tri kamiona, dva za lokalne puteve, jedan za grad, tri mašine BOBKET, dve UZT i dva traktora sa posipačem. Multikar je angažovan u raščišćavanju uskih ulica u gradu. Za popodnevnu smenu bila je delimična zabrana izdavanja soli i agregata po usmenom nalogu tehničkog direktora Ignjata Vidakovića, što je preneto dežurnom komunalnom inspektoru od strane odgovornog lica JKP. U prvoj smeni, na raščišćavanju snega angažovano je 60 radnika, u drugoj smeni 24 i u trećoj 12 radnika ( ne računajući vozače ).

 

Odeljenje komunalne policije – na osnovu dostavljenog izveštaja obaveštavaju da su zbog obilnih padavani snega i uvida u čišćenje istog od strane Kruševacputa AD i JKP“Kruševac“, dežurali i vršili obilazak terena tokom dana i noći (24 časa). U toku dana vršen je obilazak javnih ustanova i škola, privrednih subjekata i regulisanje parkiranja na javnim površinama, problem uočen u čišćenju unutrašnjeg prostora Opšte bolnice Kruševac, iako je šef tehničke službe još 24.01.2019.godine obavešten da organizuje čišćenje i posipanje soli. Isti to nije uradio pa je po nalogu komunalnog policajca pozvan JKP Kruševac i izvršio čišćenje i posipanje soli. Tokom noći vršiće se obilazak Jugoprevoza, Gradske toplane i punktova zimske službe.

 

Odeljenje za inspekcijske poslove, za danas 26.01.2019. godine dežurni komunalni inspektori prave raspored raspoložive mehanizacije na čišćenju snega na lokalnim putevima. Za noć 26/27 obratiće se posebna pažnja na škole i vrtiće zbog obeležavanja dana Svetog Save.

 

Od načelnika Školske uprave Kruševac, MPNTR dobijeno je obaveštenje da su unutrašnji prilazi u većini škola prohodni i očišćeni, sem puteva ka OŠ Stanislav Binički u Jasici, OŠ Sveti Sava u Čitluku, nije dobio informaciju o stanju prilaza OŠ Veliki Šiljegovac.

 

JKP “Gradska-toplana“ na osnovu dostavljenog obaveštenja, izvršena je popravka kotlova i snabdevanje je redovno. Na terenu se vrši ozračivanje mreže i sitne intervencije. Naloženo je pojačano dežurstvo u narednom periodu. U toku noći komunalna policija će izvršiti obilazak.

 

ED Kruševac – na osnovu dostavljenih podataka toku dana otklonjen je veći kvar u nas.mestu Bukovica za 30 domaćinstava. Zbog padavina 25/26 bilo je 11 kratkotrajnih ispada iz mreže. Kvarovi su brzo otklonjeni. Snabdevanje korisnika je redovno.

 

Služba MZ dobila je pozive od MZ Meševo, Veliki Kupci i Kukljin za čišćenje snega na prilazima seoskom groblju, MZ Tekije – brdo i MZ Makrešane za put kroz selo.

 

JKP“Vodovod-Kruševac“ – vodosnabdevanje korisnika je stabilno, svi planirani radovi teku po planu. Stanje na vodozahvatu jezera Ćelije i fabrike vode u Majdevu takođe stabilano. U toku dana popravljen je kvar na deonici Majdevo-V.Kupci.