U KNJIŽARAMA JOŠ UVEK NEMA SVIH UDŽBENIKA

Školska godina počinje za dve nedelje, a u knjižare još nisu stigli svi udžbenici za osnovce. Najveće muke roditelji imaju da pronađu literaturu za peti razred osnovne škole. Iako izdavači kažu da su distribuirane knjige za peti razred, u nekim knjižarama nam je rečeno da nisu dobili nijednu knjigu, dok negde nedostaju samo pojedini naslovi.

 

Za većinu roditelja prvaka i petaka kupovina udžbeničkih kompleta biće veliki izdatak, pošto ne mogu da koriste stare knjige, jer su promenjeni. Neke škole ponudile su kupovinu udžbenika na rate.

 

Prema rečima Gordane Knežević Orlić, direktorke Izdavačke kuće „Klet“, koja „drži“ najveći deo tržišta, svi udžbenici za prvi i peti razred su odštampani i distribuirani po knjižarama. U knjižarama BIGZ-a, koje prodaju knjige svih izdavača, rečeno nam je da nisu dobili Čitanku, Gramatiku, Likovno i Francuski jezik od „Kleti“, kao i Istoriju i Likovno vaspitanje za peti razred.

 

U „Službenom glasniku“ kažu da nisu dobili knjige za petake, da bi najkasnije sledeće nedelje trebalo da stignu. Kako se saznaje u Zavodu za udžbenike, svi naslovi za prvake i petake su pripremljeni, odobreni od strane Ministarstva prosvete i Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i predati su u štampu.

 

Izvor: novosti.rs