U ČETIRI AKCIJE PREDATO MANJE ORUŽJA NEGO U PRETHODNIH PET DANA

Proteklih dana, počev od ponedeljka 08. maja, građani su MUP-u predali 9.401 komad oružja, oko 400.000 komada municije, kao i 884 komada minsko-eksplozivnih sredstava.

Među građanima koji su predali oružje, dosta i onih koji su oružje legalno posedovali, saopštavaju iz MUP-a.

Građani koji su nelegalno držali oružje a sada ga predaju neće odgovarati. „Nakon svih mera koje je Vlada Srbije naložila resornim ministarstvima, pa i MUP-u i koje se odnose i na izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, ministar unutrašnjih poslova iskoristio je svoje legitimno zakonsko pravo da u cilju očuvanja bezbednosti i zaštite interesa gradjana i očuvanja javnog reda i mira može da donese naredbu za sprovodjenje postupka legalizacije. Sam pojam legalizacije kaže da svaki građanin može da se oslobodi oružja bez dokazivanja porekla i bez krivično-pravne i prekršajne odgovornosti“, objasnila je za Tanjug Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije.

Odziv građana na predaju oružja MUP-u je veoma dobar. U prethodne četiri slične akcije 2015., 2016., 2017. i 2020. godine nije predato toliko oružja koliko je predato samo u prethodnih nekoliko dana.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.