TRŽNI CENTRI, MARKETI, KAFIĆI, KLADIONICE .. DO 23 SATA

Na održanoj 22. telefonskoj vanrednoj sednici danas. gradski Štab za vanredne situacije grada Kruševca je doneo sledeće zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca, Odlukom Vlade Republike Srbije u vezi sprečavanja širenja korona virusa, od 07.10.2020. godine koja je doneta na osnovu Odluke Republičkog Kriznog štaba od 07.10.2020. godine.

Doneti su sledeći zaključci:

1. Ograničava se rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata (tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i svi ostali objekti) na teritoriji grada Kruševca. Nalaže se gore navedenim objektima da radno vreme prilagode po sledećoj dinamici: – radno vreme u objektima je do 23:00 časa, uz striktno poštovanje svih epidemioloških-sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Republike Srbije. Donešeni zaključak stupa na snagu od četvrtka 08.10.2020. godine.

2. Nastaviti sa pojačanim inspekcijskim nadzorom Komunalne inspekcije i Komunalne milicije i uskladiti rad sa Republičkom sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja i Policijskom upravom Kruševac MUP-a Republike Srbije prilikom vršenja inspekcijskog nadzora.

3. Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada Republike Srbije: Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlade Republike Srbije; Naredba o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru; Odluka o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2 zaraznom bolešću.