TRUDNICAMA SE BOLOVANJE PRODUŽAVA BEZ KOMISIJE

Trudnice koje su na bolovanju neće u narednih mesec dana morati da se javljaju lekarskoj komisiji već će im „mirovanje“ automatski biti produženo, rečeno je „Novostima“ u Vladi Srbije.

 

Ovo je još jedna od mera koja se donosi dok traje vanredno stanje zbog opasnosti od virusa korona, kako bi se sprečilo da se izlazi na ulice i sedi u čekaonicima, osim u hitnim slučajevima. Takođe, sva primanja za porodilje se nastavljaju bez prekida i neće biti nikakvih problema sa naknadama.

 

„Sve isplate odvijaće se redovno, kao i kada epidemije nije bilo. Porodilje ne moraju da brinu. Vlada ne može da donese meru da zabrani privatnim preduzetnicima da otpuštaju radnike, ali ćemo stalno ponavljati preporuke da to ne čine. Država će im pomoći koliko bude mogla da se prebrode ekonomske posledice krize. Posebno ćemo posmatrati odnos poslodavaca prema trudnicama i porodiljama“, kaže sagovornik „Novosti“ iz Vlade. Prema iskustvima iz različitih zemalja, trudnice koje su zaražene virusom korona su rađale decu koja nisu inficirana i nisu imale teže oblike bolesti.

 

Izvor: novosti.rs