TRODNEVNI „VITEŠKI MEGDAN U LAZAREVOM GRADU“

U okviru manifestacije “Vidovdan 21”, sinoć je u porti crkve Lazarice otvorena trodnevna kulturno zabavna manifestacija “Viteški megdan u Lazarevom gradu”.

“Nakon pandemije virusa nastavljamo sa tradicijom održavanja ovog programa u okviru manifestacije “Vidovdan21” i nadamo se da ćemo i u narednim godinama raditi na unapređenju jednog ovakvog projekta”, rekla je direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević.

”Viteški megdan” ima za cilj da publici približi srednjevekovnu epohu i život na dvoru kneza Lazara. Održava se po peti put na centralnom mestu stare srpske prestonice, ispred velelepne Donžon kule i crkve Lazarice”. Tokom tri dana predstavljaju se viteška udruženja iz zemlje i inostranstva, na istom prostoru organizovana je izložba suvenira i starih zanata, a u nedelju 27. juna obaviće se i ritualno srednjevekovno venčanje i viteški dečji karneval. Od muzičkih programa, sinoć je pred brojnim poštovaocima folklora, koncert održao ansambl “Kolo” iz Beograda. Za subotu uveče planiran je koncert Biljane Krstić i orkestar “Bistrik”.