ŠVEDSKI „RIMASTER“ U PARAĆINU TRAŽI RADNIKE

Švedska firma „Rimaster“, koja će početkom naredne godine pokrenuti proizvodnju u Paraćinu, oglasila je potrebu za radnicima preko partnerske „GI grupe“. Ova firma za početak će zaposliti između 50 i 75 radnika različitih profila: elektrostruke, inženjere, planere, radnike u nabavci, rukovodioce, koji će započeti proizvodnju u iznajmljenom objektu kraj auto-puta, nakon što završe obuku koju će „Rimaster“ organizovati u matičnoj fabrici u Švedskoj.

 

Kako je ranije rekao direktor ove kompanije Tom Stalnert, njihova firma, sa pogonima u Švedskoj, Poljskoj i Kini, proizvodi specijalne električne sisteme za teška vozila koja se koriste u građevinskoj industriji, rudarstvu, šumarstvu (buldožeri, kranovi…) a kako se radi o složenom proizvodu, prva grupa radnika za tu specijalizovanu proizvodnju biće obučena u inostranstvu.

 

Sa proširenjem proizvodnje u većem objektu, koji će najverovatnije biti izgrađen u industrijskoj zoni, „Rimaster“ će zaposliti oko 300 radnika, dok će za desetak godina, u dugoročnijem periodu, a sa realizacijom planova, biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika.

 

„Rimaster“ planira da u Paraćinu ostane dugoročno, sa kompletno zaokruženim procesom proizvodnje, a grad na Crnici je odabran za investiranje zbog obrazovane radne snage i procene da će uspešno da sarađuje sa opštinom koja daje podršku kompletnoj investiciji.

 

Pregovori švedske kompanije sa Paraćinom trajali su oko godinu dana, a „Rimaster“ je odluku doneo pre oko mesec i po, odlučivši da, u poslednjem krugu izbora, u konkurenciji Paraćina i jedne opštine na jugu Srbije, pomoravskoj opštini ipak da prednost.

 

Svi zainteresovani za rad u „Rimasteru“ mogu da se jave partnerskoj „GI grupi“ putem telefona 062/405-789, ili mogu prijavu poslati na imejl regrutacija@gigroup.com

 

Izvor: novosti.rs