STADION ĆE NOSITI IME ČUVENOG MIROSLAVA KOSTIĆA KOSKE

Stadion Fudbalskog kluba Jedinstvo 1936 na Starom aerodromu svečano će biti otvoren u ponedeljak, 27. juna. Ovo je 3. stadion sa veštačkom travom i 4. staza sa tartan podlogom u Kruševcu.

Novi fudbalski stadion u Kruševcu izgrađen je na oko 2,5 km od centra grada i deo je stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji Starog aerodrome. Kompleks se sastoji od fudbalskog terena, atletske staze, zapadnih i istočnih tribina, ograde terena, ograde stadiona, stepeništa, odgovarajućeg broja ulaza-izlaza i parking prostora. Ulaz na stadion omogućen je preko tri pešačka pristupa (jednog službenog i dva za gledaoce) i jednog kolskog za potrebe hitnih intervencija. Fudbalski teren je sa veštačkom travom. Oko terena je atletska staza sa završnim slojem od tartan podloge za sportske terene. Za izgradnju stadiona grad je opredelio preko 30 miliona dinara. Izgradnju tribina, sa oko 800 mesta za sedenje, finansirao je Fudbalski savez Srbije, koji je donirao i travnatu površinu za fudbalski teren. Izgradnju 4 atletske staze sa tartan podlogom finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta.

SC Jedinstvo 1936 biće na raspolaganju klubovima Fudbalskog saveza Rasinskog okruga, ali i za organizaciju školskih takmičenja.

Po želji meštana naselja Prnjavor novoizgrađeni stadion dobio je ime po čuvenom kruševačkom fudbaleru Miroslavu Kostiću Koski.