SNEG U VEĆEM DELU SRBIJE PADA VEĆ 24 SATA

Sneg koji trenutno pada gotovo širom Srbije stvara probleme u vožnji, te vozači treba da budu maksimalno na oprezu, naročito što u nekim delovima ima i magle. Iz RHMZ upozoravaju da će sneg padati ceo dan, očekuje se do 20 centimetara novog snega, a u nekim krajevima Srbije brojna sela su odsečena od sveta, mnogi su i bez struje.

 

AMSS vozačima savetuju da budu strpljivi, da drže veće odstojanje od vozila, ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, jer ovakve vremenske prilike dovode i do proklizavanja i izletanja vozila, a samim tim česte su i saobraćajne nezgode i zastoji na putevima.

 

Podseća se i na upozorenje RHMZ da se danas u većem delu Srbije (osim na severu) očekuju obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača, od 10 do 20 cm, a u planinskim predelima i stvaranje snežnih nanosa.

 

Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima. Zadržavanja ima za teretna motorna vozila i to na izlazu iz zemlje na GP Kelebija oko tri sata a na GP Horogš oko sat i po.

 

Izvor: blic.rs