REMI PA CRVENA ZVEZDA, ALI I VERBALNI SUKOB /video

U sredu, 05.decembra, u Kruševcu je, na generalnoj probi pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, Napredak odigrao, možda i neočekivano, nerešeno 1:1 protiv novosadskog Proletera. Utakmica 20.kola, u kojoj kruševački superligaš gostuje aktuelnom šampionu prvenstva na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, igra se u subotu, 08.decembra, od 19.00 sati.

 

Nakon 19. odigranih kola, u okviru Super lige Srbije, Napredak iz Kruševca je i dalje na dosta sigurnom 5. mestu. U ovom delu prvenstva, do Nove godine, ostale su još dve utakmice – 08.decembra u Beogradu, protiv prvoplasirane zvezde i 15.decembra u Kruševcu protiv Niškog Radničkog, koji na tabeli Super lige zauzima poziciju 2.

 

Šef stručnog štaba FK Napredak Milorad Kosanović je, najavljujući subotnji susret u Beogradu, rekao da je u prvenstvu Crvena zvezda trenutno neprikosnovena i da u utakmici sa takvim protivnikom rezultat nije u prvom planu.

 

Osim odbrambenog igrača Miloša Ostojića, i pored teških vremenskih uslova i zgusnutog rasporeda u takmičenju, svi ostali fudbaleri su na raspolaganju šefu struke Napretka i konkurišu za mesto u timu. Jedan od njih je igrač sredine terena, iskusni, tridesetčetvorogodišnji Enver Alivodić. Alivodić kaže da, uprkos tome što Crvena zvezda već u utorak 11.decembra igra utakmicu 6.kola Lige šampiona protiv francuske ekipe PSŽ u Beogradu, i da postoji mogućnost da u susretu sa Napretkom na terenu ne budu najbolji igrači srpskog šampiona, Kruševljane svakako očekuje teška utakmica.

 

Po završetku zvaničnog dela konferencije za novinare, kada su na red došla novinarska pitanja, a tv kamere bile isključene, podgrejan je raniji sukob između šefa struke FK Napredak Milorada Kosanovića i dopisnice lista „Sportski žurnal“ Sanje Milutinović. Došlo je do verbalnog okršaja nakon pitanja koje je Milutinović postavila fudbaleru Alivodiću. Naime, ona je pitala da li misli da je za remi sa Proleterom u sredu u Kruševcu, pored loših vremenskih i uslova na terenu, kriva i loša taktika u igri kruševačkog tima. Kada je pitanje čuo, iako nije bilo direktno postavljeno njemu, šef Kosanović je, uz dozvolu PR FK Napretka Valentine Vasić, napustio konferenciju. Polemilka se nastavila razmenom nekoliko, ne baš prijatnih, rečenica.

 

Ovakva slika ne priliči Carskom gradu, kruševačkom fudbalu, ali ni nekadašnjim dobrim saradnicima gospodinu Kosanoviću i gospođi Milutinović, kao ni rezultatima koje postižu fudbaleri i stručni štab FK Napretka i čvrstom petom mestu na tabeli Super lige Srbije.

 

Sportska redakcija TV Jefimija, u toku sutrašnjeg dana, pokušaće da dobije i zvanični komentar iz tabora kruševačkog superligaša koje će Vam biti i prenet.