REALIZOVANA VEŽBA „BALKANSKI ODGOVOR 2018.“ /VIDEO

U Kruševcu je u petak održana Multinacionalna civilno-vojna vežba „Balkanski odgovor 2018“. Akcenat je stavljen na sposobnosti VS u otklanjanju posledica hemijskog napada. Učestvovali su pripadnici Međunarodne organizacije UN za zabranu hemijskog oružja i oružanih snaga Austrije, Belorusije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Španije i Srbije, zatim MUP, volonteri Crvenog krsta, lokalne bolnice i doma zdravlja… Vežbi “Balkanski odgovor” prisustvovao je  Ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković opominje na opasnosti ukoliko oružje za masovno uništavanje dođe u ruke onih koji imaju ciljeve uništavanja života i dobara.

 

 

Tristasedamdeset pripadnika oružanih snaga i civilnih službi učestvovalo je u Multinacionalnoj vežbi ABHO „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ u Kruševcu, gde se danas vodila žestoka borba protiv terorista, koji su minirali fabriku, napali naseljeno mesto i u tajnosti „operisali“ u laboratoriji za proizvodnju hemijskih i bioloških agenasa i narkotika.