RAVNOMERNI RAZVOJ GRADA I SELA /video

Na području grada Kruševca, u toku je akcija parternog uređenja seoskih mesnih zajednica – Šanac, Kukljin i Konjuh. U MZ Šanac, kompletno se uređuje prostor oko Spomenika – ozelenjavanje, sadnja cveća, ukrasnog šiblja i ukrasnog drveća.. Okvirna cena radova je oko 625 000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada. Osim uređivanja prostora ispred mesnih zajednica, radi se i na ulepšavanju i opremanju dečjih igrališta i škola.

 

U prilog tome govori i činjenica da je četvororazredno područno odeljenje OŠ „Stanislav Binički“ u Šancu dobilo dva koša sa tablama – kao donaciju Grada. Za projekat parternog uređenja na selima do sada je ukupno utrošeno oko milion dinara, a direktorka JKP „Kruševac“ Snežana Radojković precizirala je da su ta sredstva uložena u: uređenje zelene površine u MZ Kukljin, MZ Tekije, MZ Parunovac, završena je i druga faza ozelenjavanja u MZ Šavrane, a postavljene su klupe u Zdravinju, Kaoniku i Mudrakovcu. Planira se i uređenje prostora oko spomenika u MZ Slatina.

 

U toku su radovi i na rekonstrukciji i sanaciji sanitarnih čvorova po školama. Završeni su u OŠ „Vasa Pelagić“ iz Padeža, odeljenje u Krvavici (vrednost radova oko 850.000 dinara ) i OŠ „Strahinja Popović“ iz Dvorana (1.420.000 dinara). Zajedno sa investicijom u mokri čvor škole „ Brana Pavlović“ u Konjuhu, ukupna cifra koja se iz budžeta izdvaja za ove svrhe je oko 5 miliona dinara. U ovoj osnovnoj školi radi se na kompletnoj rekonstrukciji kanalizacione mreže, izmeni sanitarija i dr. radovima kako bi se obezbedili što bolji uslovi za boravak dece u ovom objektu.

 

Cilj je da seoska deca dobiju iste pogodnosti, kao i đaci u školama na gradskom području.