RASTE BROJ NOVOINFICIRANIH U RASINSKOM OKRUGU

Epidemiološka situacija u Kruševcu, u odnosu na pre deset dana, je lošija. Broj zaraženih od koronavirusa u okrugu iz dana u dan raste, ali se povećava i broj prvih pregleda. Samo u toku jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti u Kruševcu obavljeno je 280 pregleda, a od tog broja više od polovine čine prvi pregledi. Upravo iz tog razloga Ministarstvo zdravlja donelo je odluku da se radno vreme kovid ambulanti u Srbiji produži do 22 sata i vikendom.

Uprkos tome što nadležni i lekari svakodnevno apeluju da je vakcina jedini izlaz iz epidemije korona virusa, te da je neophodno da se građani vakcinišu, nedovoljan procenat ljudi se odlučio za imunizaciju. Prvom dozom u Kruševcu vakcinisano je 48,9%, drugom dozom 46,7% dok je treću dozu primilo njih 5,6 %.

Vakcinacija se obavlja u Dijagnostičkom centru svakog dana i subotom. Vakcina ima dovoljno, a građanima su na raspolaganju Fajzer i Sinofarm i za trecu dozu Sputnjik. Pored veoma značajne vakcinacije, neophodno je poštovanje svih epidemioloških mera, nošenje maske, držanje distance i higijena, kako bi što pre uzašli iz epidemije Covid 19.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.